Serhan Yavaş Kimdir ?





SERHAN YAVAŞ

(d. 27 Mart 1972, İstanbul)

27 Mart 1972'de İstanbul'da doğmuştur. İlköğretim ve lise eğitimini bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi Spor Akademisi'ne girmiş ve okula giriş branşı olan tenisle ilgili o yıllarda ders vermeye başlamıştır. Ardından bir süre mankenlik yapmıştır. Profesyonel anlamda oyunculuğa ilk olarak 1995 yılında "Ester ve Sarah" adlı Fransız dizisinde başlamıştır.

Daha sonra 1996'nın sonlarına doğru yayınlanacak olan Muazzez Ersoy'un Nostalji 2 adlı albümünün çıkış parçası İntizar'ın video klibinde oynamıştır. 1998'de Show TV'de yayınlanmış olan Örümcek adlı dizide 16 bölüm boyunca rol almıştır. Ardından FOX'da yayınlanan Yemin'de rol alan oyuncu, daha sonra atv'nin Unutulmaz dizisinde Harun karakterini canlandırmıştır. Oyuncu son olarak Show TV'de sadece 16 bölüm yayınlandıktan sonra yayından kaldırılan Adını Kalbime Yazdım adlı dizide rol almıştır.


Filmografisi
Televizyon dizileri
Örümcek (Şekip) (1997-2001)
Yemin (Menderes)(2007)
Yağmurdan Sonra Sinema Filmi (2009)
Unutulmaz (Harun)(2009-2011)
Adını Kalbime Yazdım (Ömer)(2013-2014)

Ödülleri

2010 TelevizyonDizisi.com En İyiler Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Unutulmaz
Kadir Has Üniversitesi 2009 Yılın En Has Erkek Oyuncusu: Serhan Yavaş.

Televizyon Dizisi 2010 yılı ekranın en ideal çifti : Serhan Yavaş-Özlem Yılmaz
Televizyon Dizisi 2010 yılı en iyi erkek oyuncu : Serhan Yavaş.
Siyaset Dergisinin Geleneksel 'Siyasetin Ödülleri:
Yılın Erkek TV Oyuncusu:SerhanYavaş